PORTFOLIO

 

Fresh Wesh interaktivne instalacije

Category: branding, concept, corporate identity, installation, portfolio album

About

[elegant_title title=’2009′ title_color=” content=’Edu zona / Mikser design festival’ content_color=” position=’left’ border_line=’no’ border_color=”] [two_col_50_50_col1]

Grupa dizajnera koju čine Nikola Damjanov, Bojana Đurić, Elena Kostić, Sanja Ignjatović, Danica Manić, Miloš Kozlovački, Nenad Prokić, Bratislav VidanovićAdam Rakićević su svoje prve konceptualne izlagačke korake napravili u okviru grupe dizajnera “Fresh Wesh” prikazujući kreativun primenu tehničkog znanja i primenu umetničkih veština. Kao “Fresh Wesh” pravili smo interaktivne instalacije, tačnije izložbene štandove koji su zahtevali od posetilaca određenu pažnju i učešće.

2009. štand je bio baziran na ideji da se posetioci provlače kroz vešernicu, koju su sačinjavale majce sa printovima radova kolega iz klasa 2009. godine. Noseći elementi štanda, koji su privukli najviše pažnje bile su veš mašine u koje su postavljeni monitori sa prikazom punog ciklusa pranja veša, radi iniciranja koncepta – peremo dizajn.

[/two_col_50_50_col1] [two_col_50_50_col2]
Fresh Wesh

Fresh Wesh 2009

[/two_col_50_50_col2]

 

[elegant_title title=’2010′ title_color=” content=’Edu zona / Mikser design expo’ content_color=” position=’left’ border_line=’no’ border_color=”] [two_col_50_50_col1]

Veš mašine su postale peti element “Fresh Wesh-a”. Instalacija se sastojala iz 9 veš mašina u kojma je živeo svako od nas 9 autora koji su činili grupu dizajnera “fresh wesh“. Aktivirali ste nas duvanjem u za to predviđenu cevku. Drugi deo instalacije je bio interaktivna oprema za peglanje, koju ste mogli da koristite za crtanje, umesto miša. Da biste stekli uvid u atmosferu tokom štanda i zašto je bio najposećeniji – pogledajte video.

[/two_col_50_50_col1] [two_col_50_50_col2]
Fresh Wesh

Fresh Wesh 2010

[/two_col_50_50_col2]
[elegant_title title=’2011′ title_color=” content=’Edu zona / Mikser festival’ content_color=” position=’left’ border_line=’no’ border_color=”] [two_col_50_50_col1]

Polaganje za crni pojas u dizajnu interaktivnih instalacija. Monumentalni štand koji se sastojao iz 3 dela – augmented realityprojection mappinghologram. Spojili smo tehnološke trendove u dizajnu i stare zanatske tehnike.

U nadi da ćemo ih dozvati, odlučili smo da spojem novih tehnologija i starih dizajnerskih veština probudimo naše heroine – Milunku Savić, Jelenu Šantić i Ljubicu Marić. Prekriveni talasom selektivnog pamćenja i okruženi nevoljama, shvatili smo da su našem društvu neophodni superheroji. Njih tri su obeležile našu istoriju, ali smo ih brzo zaboravili. Prva je bila najbolja ratnica svih vremena, druga primabalerina i borac za mir, a treća visperna i vrlo kreativna umetnica.

Augmented reality – Svaka heroina je dobila unikatni dizajn interaktivne knjige koja je dobila novu dimenziju na predviđenom terminalu štanda.

Projection mapping se sastojao u animacijama projektovanim na apstrakovanim 3D portretima Milunke, Jelene i Ljubice.

Hologram  je bio čist show off naše kreativnosti, veštine i timskog rada, usled čega je imao najskrovitiju poziciju na štandu.

[/two_col_50_50_col1] [two_col_50_50_col2]
Fresh Wesh Mikser festival 2011

Fresh Wesh 2011

[/two_col_50_50_col2]  

Tokom 3 godine zajedničkog stvaralaštva kolege u timu su međusobno pružile beskonačno ljubavi, saveta, nesebične pomoći i pokazale požrtvovanost i doslednost konceptu. Zajedno smo stekli i razmenili mnogo iskustva i kontakata, prevazišli mnoge prepreke i nadasve vremenom razvili sposobnost da ni iz čega napravimo puno toga. Koji god putem da je svako od nas 9 krenuo, pomenute vrline nas i dalje karakterišu i čine prepoznatiljivim članovima nekih novih timova.

Više o samom konceptu i autorima potražite na:
www.freshwesh.com